facebook Ειδική εισφορά στις νέες άδειες ΦΔΧ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισφορά υπέρ του Δημοσίου με κόστος από 10.000 ευρώ θα καταβάλλουν εφάπαξ οι ενδιαφερόμενες μεταφορικές εταιρείες που επιθυμούν να τους χορηγηθεί νέα άδεια κυκλοφορίας φορτηγού Δ.Χ. Το κόστος της εισφοράς υπολογίζεται ανάλογα με την κατηγορία και το μεικτό βάρος του εκάστοτε οχήματος.
Σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται πως «για την χορήγηση αδειών κυκλοφορίας Φ.Δ.Χ., οι ενδιαφερόμενες μεταφορικές εταιρείες απαιτείται να καταβάλλουν εφάπαξ, ειδική εισφορά ανάλογα με την κατηγορία και το μεικτό βάρος του φορτηγού οχήματος, ως εξής:
α) 10.000€ για τον 1ο τόνο
β) 2.000€ για κάθε επόμενο τόνο μέχρι και τους 7 τόνους
γ) 1.500€ για κάθε επόμενο τόνο μέχρι και τους 40 τόνους

Εάν οι αιτούμενες άδειες είναι κατηγορίας ειδικής μεταφοράς πετρελαιοειδών, τα ποσά της ειδικής εισφοράς διαμορφώνονται ως εξής:
α) 27.000€ για τον 1ο τόνο
β) 3.000€ για κάθε επόμενο τόνο μέχρι και τους 42 τόνους».

Η συγκεκριμένη ειδική εισφορά θα καταβάλλεται κατά την χορήγηση νέων αδειών κυκλοφορίας ΦΔΧ από το υπουργείο Μεταφορών στις συνιστώμενες από το άρθρο 3 του νόμου μεταφορικές εταιρείες (ΑΕ, ΕΠΕ) και όχι κατά την μεταβίβαση ΦΔΧ με την άδεια κυκλοφορίας του βάση των διατάξεων του άρθρου 10 του νόμου αυτού. Υπόχρεη για την καταβολή του ποσού είναι η αιτούσα εταιρεία.
Παράλληλα, τα ποσά της ειδικής εισφοράς μειώνονται σταδιακά κατά τη διάρκεια της 3ετούς μεταβατικής περιόδου που ξεκινά από τις 30/09/2010 και λήγει στις 30/06/2013.
Η μείωση λαμβάνει χώρα στην αρχή του κάθε έτους και υπολογίζεται ως εξής:
α) Κατά 30% επί του αρχικού ποσού την 01/01/2011
β) Κατά 35% επί του αρχικού ποσού την 01/01/2012
γ) Κατά 35% επί του αρχικού ποσού την 01/01/2013.


Tags: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - Τελευταία νέα
Έφτασε το e-ισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέσω μας νέας εφαρμογής που ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία της, οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Απελευθερώνονται τα Φ.Ι.Χ με μεικτό έως 2,5t.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύμφωνα με το άρθρο 38 του νομοσχεδίου για τις Μεταφορές που ψηφίστηκε στις 11.12.2014, επιτρέπεται η αγορά οχημάτων μεικτής χρήσης κλειστού τύπου (Van) με μεικτό έως 2,5t. και από ιδιώτες.

Νέες τιμές διοδίων στην Ολυμπία Οδό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από 1.1.2015, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ νέα –τιμαριθμικά προσαρμοσμένα- κόμιστρα στους σταθμούς διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός.

Νέες τιμές διοδίων στον Αυτ/δρομο Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύμφωνα με επίσημο δελτίο Τύπου που ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., από την Πέμπτη 1η Ιανουαρίου (00:01) θα ισχύσει τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμών διοδίων σε όλους τους σταθμούς.

Πληρωμές Τελών Κυκλοφορίας… με τον μήνα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει τροπολογία που θα παρέχει τη δυνατότητα καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2015, ακόμη και… με τον μήνα.

Διαγραφές Taxi από το ΣΑΤΑ λόγω Uber
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής προτίθεται να κινηθεί δικαστικά κατά της εταιρείας Uber, διαγράφοντας παράλληλα από το μητρώο του κάθε ταξιτζή – συνεργάτη της.

Εισαγγελική έρευνα για τις τιμές καυσίμων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενώ οι διεθνείς τιμές έχουν υποχωρήσει έως και κατά 28% σε σχέση με το περασμένο έτος, στην Ελλάδα οι καταναλωτές έχουν δει το όφελος τους στα καύσιμα να αυξάνεται κατά 5,7% μόλις.

ΟΦΑΕ: Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο του Μεταφορών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ΟΦΑΕ σε αρκετές από τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του υπουργείο Μεταφορών «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών» καθώς δεν καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις της.

Ευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στα τροχαία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη ημερίδα, η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά τροχαίων δυστυχημάτων στην Ευρώπη.

Εσπερίδα για την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, διοργανώνει εσπερίδα για την οδική μεταφορά επικίνδυνων φορτίων στις 10 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Metropolitan.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  |  ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ  |  BEST BUY

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
© 2014 autotritipro.gr