facebook Ειδική εισφορά στις νέες άδειες ΦΔΧ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισφορά υπέρ του Δημοσίου με κόστος από 10.000 ευρώ θα καταβάλλουν εφάπαξ οι ενδιαφερόμενες μεταφορικές εταιρείες που επιθυμούν να τους χορηγηθεί νέα άδεια κυκλοφορίας φορτηγού Δ.Χ. Το κόστος της εισφοράς υπολογίζεται ανάλογα με την κατηγορία και το μεικτό βάρος του εκάστοτε οχήματος.
Σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται πως «για την χορήγηση αδειών κυκλοφορίας Φ.Δ.Χ., οι ενδιαφερόμενες μεταφορικές εταιρείες απαιτείται να καταβάλλουν εφάπαξ, ειδική εισφορά ανάλογα με την κατηγορία και το μεικτό βάρος του φορτηγού οχήματος, ως εξής:
α) 10.000€ για τον 1ο τόνο
β) 2.000€ για κάθε επόμενο τόνο μέχρι και τους 7 τόνους
γ) 1.500€ για κάθε επόμενο τόνο μέχρι και τους 40 τόνους

Εάν οι αιτούμενες άδειες είναι κατηγορίας ειδικής μεταφοράς πετρελαιοειδών, τα ποσά της ειδικής εισφοράς διαμορφώνονται ως εξής:
α) 27.000€ για τον 1ο τόνο
β) 3.000€ για κάθε επόμενο τόνο μέχρι και τους 42 τόνους».

Η συγκεκριμένη ειδική εισφορά θα καταβάλλεται κατά την χορήγηση νέων αδειών κυκλοφορίας ΦΔΧ από το υπουργείο Μεταφορών στις συνιστώμενες από το άρθρο 3 του νόμου μεταφορικές εταιρείες (ΑΕ, ΕΠΕ) και όχι κατά την μεταβίβαση ΦΔΧ με την άδεια κυκλοφορίας του βάση των διατάξεων του άρθρου 10 του νόμου αυτού. Υπόχρεη για την καταβολή του ποσού είναι η αιτούσα εταιρεία.
Παράλληλα, τα ποσά της ειδικής εισφοράς μειώνονται σταδιακά κατά τη διάρκεια της 3ετούς μεταβατικής περιόδου που ξεκινά από τις 30/09/2010 και λήγει στις 30/06/2013.
Η μείωση λαμβάνει χώρα στην αρχή του κάθε έτους και υπολογίζεται ως εξής:
α) Κατά 30% επί του αρχικού ποσού την 01/01/2011
β) Κατά 35% επί του αρχικού ποσού την 01/01/2012
γ) Κατά 35% επί του αρχικού ποσού την 01/01/2013.


Tags: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - Τελευταία νέα
Επανεξέταση της φορολογίας καυσίμων ζητά ο ΣΕΕΠΕ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, με ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών ζητά μεταξύ άλλων από τη νέα κυβέρνηση την επανεξέταση της φορολογικής πολιτικής στα καύσιμα.

Μετατροπές από diesel σε CNG για τα επαγγελματικά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, κ. Μ. Παπαδόπουλου, καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την μετατροπή των πετρελαιοκινητήρων σε οχήματα για χρήση και του φυσικού αερίου ως καύσιμο.

Αύξηση του μεικτού βάρος των φορτηγών στους 42t.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με σχετική υπουργική απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, κ. Μ. Παπαδόπουλου, το μεικτό βάρος των φορτηγών εθνικών μεταφορών, αυξάνεται στους 42t.

Τροποποιήθηκε η απόφαση για το ABS
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο σχετικό ΦΕΚ της 16ης Ιανουαρίου 2015, του υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησε τροποποιήσεις στην απόφαση που αφορά στην τοποθέτηση του συστήματος ABS στα φορτηγά οχήματα.

Παρατείνεται μέχρι τον Δεκέμβριο η απόσυρση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η ΓΓΔΕ, το μέτρο της απόσυρσης επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, παρατείνεται επίσημα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2015.

Εκπτώσεις 25% στα ΚΤΕΛ λόγω εκλογών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποσοστό έκπτωσης κατά 25% στις τιμές των κανονικών εισιτηρίων για όσους θα χρησιμοποιήσουν τα υπεραστικά ΚΤΕΛ λόγω των επερχόμενων εκλογών, προβλέπει υπουργική απόφαση του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Χορηγία της Siemens τα σκάνερ για το λαθρεμπόριο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η εταιρεία Siemens αναμένεται να αναλάβει το κόστος του διαγωνισμού για την προμήθεια ειδικών συστημάτων ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων στο πλαίσιο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου.

Αποζημιώσεις στους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποζημιώσεις στους επιβάτες, στα πρότυπα των αεροπορικών εταιρειών επεξεργάζεται η διοίκηση των Συγκοινωνιών Αθηνών, προκειμένου να εναρμονιστεί με την σχετική Κοινοτική Οδηγία.

Δημοπρατείται η Γραμμή 4 του Μετρό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε τη δημοπράτηση του 1ου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό (Άλσος Βεΐκου – Γουδή) με μήκος 12,3χλμ. και κόστος κατασκευής της τάξης των 1,3 δις ευρώ περίπου.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο παντού σε 2 έτη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι διαθέσιμο το αργότερο μέσα σε δύο έτη σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη από τον Όμιλο ΟΑΣΑ και την κοινοπραξία «LG – TERNA Ενεργειακή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  |  ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ  |  BEST BUY

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
© 2015 autotritipro.gr